Baymak Kombi Sıkça Sorulan Sorular

Neden kombi bakımı yaptırmalıyım?

Kombinin periyodik bakımı, yetkili servis tarafından kış sezonu öncesi veya kış sezonu sonunda olmak üzere en az yılda bir kez bakım yaptırılmalıdır. Bu bakım ile kombinin sezon ortasında arızalanma ihtimalini en aza indirmiş olacaksınız. Bakımı yapılmış bir cihaz, bakımı yapılmamış bir cihaza göre daha az yakıt tüketecektir. Bu sayede yakıt tasarrufu sağlamış olacaksınız. Cihazın bakım yapılırken, yanma kontrolü de sağlandığı için dışarıya atılan atık gazları kontrol altına alıp, çevreye daha az zarar vermiş olacaksınız. Kombi bakımlarını düzenli yaptırırsanız hem cihazınızın ömrünü uzatır hem de çevreyi ve bütçenizi korursunuz.Kombi bakımı cihazınızın durumuna göre değişmektedir. Ancak ortalama 45 – 60 dakika arasında sürecektir.

Kombi alırken nelere dikkat etmeliyim?

Kombiler özellikle kış mevsiminde yaşam alanlarının ısı ve sıcak su kaynağı olarak sürekli kullanılır. Yeni kombi alacak kullanıcı kombi çeşitleri ile seçim yapmakta zorlanabilir. Kombi alırken ilk olarak dikkat edilmesi gereken, nasıl özellikleri sahip bir kombi istediğinize karar vermeli ve bununla ilgili araştırma yapmalısınız. Kombi seçimi yaparken kullanım alanlarının genişliği de kombiden istenilen verim için önemlidir. Seçilen kombi ve kullanım alanınızın ölçüleri orantılı olmalıdır. Kombi kullanım alanının yönü de verim için önemli bir diğer faktördür. Kullanım alanının özelliklerine göre seçilen kombi de beklenilen diğer özellikler; sessiz olması, tasarruflu olması ve çevreci olmasıdır. Bütün bu özellikleri taşıyan Baymak kombilerini incelemek için ürünlerin detay sayfalarına bakabilirsiniz.

Kombi tesisatı yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?

Doğal gaz proje ve tesisat uygulamaları il genelindeki gaz dağıtım kuruluşundan yetkili bayiler ve mühendisler tarafından yapılarak projelendirilmelidir. Tesisat yapımında tesisat borularının gidiş yönü çok önemlidir. Tesisatları mümkün olduğu kadar az ve kısa dönüşlü bir şeklide yapmalıdır. Bir diğer önemli etken kombi yer seçimidir. Genel olarak önerilen banyo ve mutfağa yakın olmasıdır. Bunun nedeni uzaklık ne kadar artarsa gaz sarfiyatının artmasıdır.

Son önemli etken ise radyatör seçiminin yapılmasıdır. Radyatör seçerken kullanım alanının büyüklüğüne göre radyatör büyüklüğü ayarlanmalıdır. Fakat gereğinden fazla radyatör kullanımı da fatura miktarında artışa sebep olurken, gereğinden az radyatör ile ısınma problemi yaşamasına sebep olur.

Kombi doğal gaz açım işlemini kim yapar?

Doğalgaz proje ve tesisat uygulamaları İl genelindeki gaz dağıtım kuruluşundan yetkili bayiler ve mühendisler tarafından yapılarak gaz dağıtım kuruluşu mühendisi gözetiminde gaz uygunluk belgesi verilmektedir.

Kombi ilk çalıştırmasını kim yapar?

Kombi ilk çalıştırma ve devreye alma işlemleri sadece yetkili servisler tarafından yapılmalı ve ürün garantisi başlatılmalıdır.

Kombiyi daha verimli ve tasarruflu kullanmak için ne yapabilirim?

Kombiler kış aylarında ısınmanızı sağlarken, gelen yüksek faturalar ise can sıkıcıdır. Doğru kombi seçimi ile tasarruf yapabilir, yüksek faturalarınızı düşürebilirsiniz. Size en uygun kombi seçimi yapıldıktan sonra kombinizi daha verimli kullanabilmeniz için bazı önerilerimiz var.

Bunlar;Gece yatarken sıcaklık ayarının düşürülmesi,
Radyatörlerin reglaj ayarlarının yapılması,
Binanızın dış cepe yalıtımına sahip olması ( %40’a varan tasarruf imkanı),
Binanız dış cepe yalıtımına sahip değilse, radyatörlerinizin arkasına ısı yalıtım levhaları koyulması,
Yaşam yerinizi uzun süre kullanmayacağınız durumlarda uyku moduna almak yerine, kombinin kapatılması,
Radyatörlerde termostatik vana kullanımı tercih edilmesi,
Radyatörlerin önünü eşya ya da perde ile kapatılmaması,
Ve son olarak düzenli bakım ile hem kombinizin ömrünü uzatır hem de yenilenen kombiniz ile tasarruf sağlarsınız.

Kombi basıncı düştüğünde ne yapmalıyım?

Kombi üzerinde bulunan su basınç manometresinde ideal su basıncı 1-1,5 bar aralığında olmalıdır. Basınç düştüğünde manometre yanında bulunan su doldurma vanası ile ideal su basıncı sağlanıncaya kadar su ilave yapınız. İşlem tamamlandığında vananın sıkıca kapatıldığından emin olarak kombi yanından ayrılınız.

Kombi garanti süresini uzatabilir miyim?

Yetkili Teknik Servis tarafından uygulanmakta olan “Kombi Ek Garanti Paketleri” ve “Bakım Sözleşmesi” kampanyaları ile tüketicilerin satın aldıkları cihazlara +1, +2, +3 yıl garanti sürelerini uzatarak uzun yıllar boyunca, en uygun maliyetlerle ve en düşük yakıt-enerji sarfiyatıyla kullanabilirler.

Kombime ne sıklıkta bakım yaptırmalıyım?

Kombinin periyodik bakımı için, kış sezonu öncesi veya kış sezonu sonunda olmak üzere en az yılda bir kez bakım yaptırılmasını tavsiye etmekteyiz.

Kombi bakımı ne kadar sürmektedir?

Cihazınızın durumuna göre değişmektedir. Ancak ortalama 45 – 60 dakika arasında sürecektir.

Kombi bakımında neler yapılmaktadır?

Baca bağlantılarının kontrol edilmesi
U manometre ile gaz kaçak kontrolü yapılması (Kombi gaz besleme hattından sonra )
Elektriksel kontrollerin yapılması ve ölçülmesi
Sistemin su basıncının kontrol edilmesi ve gerekli hallerde tesisat havasının alınması
Sistemin su basıncının kontrol edilmesi ve gerekli hallerde tesisat havasının alınması
Tüketiciye kullanmakta olduğu cihaz ile ilgili olarak herhangi bir şikayeti olup olmadığının sorulması
Fan veya baca davlumbazının temizlenmesi
Baca hava kanallarının temizlenmesi
Genel parçaların dış temizliği
Kapasite ayarlarının kontrol edilmesi
Tesisat filtrelerinin temizlenmesi
Alt hidrolik grubun kontrol edilmesi ve temizlenmesi
Sirkülasyon pompasının kontrol edilmesi ve temizlenmesi
Ana eşanjörün kontrol edilmesi ve dış temizliği
Genleşme tankı hava basıncının kontrol edilmesi
Genel parçaların oksidasyon temizliği
Yoğuşma suyu drenaj hattının kontrol edilmesi
Tesisat su giriş basıncının kontrol edilmesi
Gaz basınç değerlerinin kontrol edilmesi
Ürünün genel çalışma fonksiyonlarının kontrol edilmesi

Hangi klima tipi bana uygun?

Klima seçimi yaparken öncelikle klima tiplerine dikkat etmelisiniz. Klima tipleri kullanım alanlarına ve iklim özelliklerine göre değişiklik gösterir. Baymak klimalar; duvar tipi, salon tipi ve multi split klimalar olmak üzere üç gruba ayrılır.

Duvar tipi klimalar daha çok ev, ofis vb. gibi kullanım alanı çok geniş olmayan alanlarda tercih edilir. Bütün ürünlerinde tasarrufu amaçlayan Baymak, kullanım alanlarınızda size en uygun klimayı bulmanıza yardımcı oluyor. Alan genişliğinize göre, 18 – 23 m2 mekanlar için 9.000 BTU, 23 – 35 m2 mekanlar için 12.000 BTU, 35 – 48 m2 mekanlar için 18.000 BTU ve 48 – 57 m2 mekanlar içinse 24.000 BTU olan Baymak klimaları tercih edebilirsiniz.

Salon tipi klimalar daha geniş kullanım alanları için tercih edilir. Sahip olduğu güçlü kompresörü ve tasarruf özelliği ile geniş kullanıma uygundur. Geniş kullanım alanında bile tasarrufu sağlayan, 48.000 BTU Baymak salon tipi klimalar 100–110 m2 alanları rahatlıkla soğutabilecek kapasitededirler.

Multi split klima çoklu iç ünitelerin kontrol edilebilmesini sağlarken binaların dış cephe alanlarında tasarruf, enerjide düşük sarfiyat ve R32 Çevreci gazıyla kullanım rahatlığı ve memnuniyeti sağlıyor.

Klima alırken nelere dikkat etmeliyim?

Öncelikle klimanın kullanım alanına karar vermelisiniz. Alan genişliğine göre BTU hesaplamalarını hangisi senin kliman sayfasını ziyaret ederek veya Baymak bayi desteği ile yapabilirsiniz. Hesaplanan alana göre klima tipi seçimini yapmalısınız. Klimadan beklediğiniz özelliklere karar vermelisiniz. Örneğin çevreci bir klima istiyorsanız R32 Gazlı çevre dostu Baymak Klimaları tercih edilebilirsiniz. Daha sonra tasarruf seçeneği, enerji verimliliği, nem özelliği, sessizlik, garanti süresi ve montaj seçeneklerini iyice araştırılmalısınız.

Klimanın montajı yapılırken nelere dikkat etmeliyim?

Klima montajı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kalabalık apartmanlarda dış ünite yerleştirmesi alan darlığı yüzünden sıkıntı olabiliyorken, bu problemi klima satın alınması yapılmadan önce klima keşif gezisi ile önleyebilirsiniz. Montaj esnasında zeminin sağlam olması ve zemine seçilecek aparatların doğru seçilmesi gerekir. Montaj sırasından klimanın konumunun her alana eşit etki sağlayabilecek şekilde ayarlanması gerekir. Bu sayede klima serinliği bütün alana eşit etki sağlar.

Klima bakımında neler yapılmaktadır?

İç Ünite evaparatör temizliği
İç Ünite filtre temizliği
İç Ünite fan temizliği
İç Ünite fan yataklarının yağlanması
İç ünite su gider kanalının temizlenmesi
İç ünite gaz sızdırmazlık kontrolü
Dış ünite kondenser temizliği
Dış ünite fan temizliği
Dış ünite elektrik bağlantı kontrolü
Dış ünite gaz kaçak kontrolü
Uzaktan kumanda çalışmasının kontrolü
Cihazın çalışma testi
Cihazın gaz basınç değerlerinin kontrolü
Cihazın askı ayaklarının ve tüm civata bağlantılarının kontrolü
Bina elektrik voltaj değeri kontrolü
Cihazın çalışma anında kompresörün çektiği akımın kontrolü
Cihazın üfleme değerlerinin termometre ile kontrolü
Cihazın ses değerlerinin kontrolü

Klima bakımı ve temizliğinde nelere dikkat etmeliyim?

Klima bakımını yetkili servis ile yılda bir kez yaptırmalısınız. Bazı durumlarda teknik servis desteği olmadan da klimanıza bakım yapabilirsiniz. Klimanın içinden bulunun filtrenin değişmesi buna örnek olarak verilebilir. İç ünitenin iki yanında bulunan tırnaklardan kapak açılıp, içerisindeki filtreleri çıkartabilirsiniz. Filtrenin temizliğini kendiniz yapacaksanız, saf su ile uzun süre yıkanması önerilir. Kimyasal madde içeren temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Ayrıca klimaların bakteri üretmemesi için solvent sıvısının uygulanması önerilir. Bu sıvı ile hem klimada oluşabilecek kötü kokunun önüne geçilirken, hem de klima performansı da arttırmış olursunuz. Klima bakımı ile ilgili daha kapsamlı bilgi için Baymak yetkili servisi ile görüşmelisiniz.

Isı pompası nedir?

Isı pompaları dışarıdan verilen enerji ile ortamdan alınan ısıyı başka bir ortama aktaran cihazlardır. Isı pompası ürünleri ile mahal ısıtması, mahal soğutması, havuz suyu ısıtma veya soğutması ve kullanım sıcak suyu elde edilmesi gerçekleştirilebilir. Isı pompaları, soğutma çevrimi prensibi ile çalıştığından sistemde tüketilen enerji miktarı çok az olmakta, ısı kaynağı olarak doğal bir enerji kaynağı kullanılmaktadır.

Isı pompası nerelerde kullanılır?

Isı pompası ürünleri ile mahal ısıtması, mahal soğutması, havuz suyu ısıtma veya soğutması ve kullanım sıcak suyu elde edilmesi gerçekleştirilebilir. Düşük Enerji Tüketimi ve Düşük Maliyet Baymak ısı pompaları düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda, havuzlarda ve uygulama yerlerinde enerji tasarrufu sağlamaktadır. Cihazlar enerji tüketimi az olduğundan işletme maliyetlerini de düşürmektedir

Isı pompası ile ne kadar tasarruf edebilirim?

Baymak ısı pompası ürünlerinin ısıtma performans katsayısı (COP) çalışma prensibine bağlı olarak 4,6’lara kadar çıkmaktadır. Bu sayede sisteme verilen 1 birimlik enerji ile COP değeri kadar daha fazla birim enerji elde edilmiş olur. Düşük Enerji Tüketimi ve Düşük Maliyet Baymak ısı pompaları düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda ve uygulama yerlerinde enerji tasarrufu sağlamaktadır. Cihazlar enerji tüketimi az olduğundan işletme maliyetlerini de düşürmektedir. Tüm hava koşullarında çalışabilir Isı pompaları hava koşullarından etkilenmez, cihazlar için önemli olan hava sıcaklığıdır. Isı pompaları karlı, yağmurlu, güneşli her türlü hava koşulunda kullanılabilir.

Isı pompasını kışın ısıtma yazın soğutma için kullanabilir miyim?

Evet, Isı pompası ürünleri ile mahal ısıtması, mahal soğutması, havuz suyu ısıtma veya soğutması ve kullanım sıcak suyu elde edilmesi gerçekleştirilebilir.

PV sistemler her eve uygulanabilir mi?

Uygun alana sahip her elektrik abonesi PV sistemlerden yararlanabilir.

PV sistem kurmak için nasıl bir çatıya sahip olmak gerekli?

PV sistemler her tip çatıya uygulanabilir. Ancak üretim performansı açısından gölge almayan ve eğimli çatı ise çatının Kuzey yönüne bakan kısımları tercih edilmemektedir.

Elektrik olmayan yerlerde Baymak PV sistemleri kullanılabilir mi?

Baymak paket sistemler şebeke bağlantılı çalışması sebebiyle mevcut elektrik şebekesi olmayan noktalarda üretim yapamaz. Ayrıca elektrik kesintilerinde alternatif enerji kaynağı olarak kullanılamaz. Şebeke bağlantılı sistemler sadece mevcut enerji ihtiyacını azaltmak için kullanılabilir.

Bir evin elektrik ihtiyacı ortalama ne kadardır?

200 TL/ay fatura ödeyen bir konut için 3 kWp gücünde PV sistem yeterli olmaktadır.

Çatıda PV uygulması için ortalama ne kadar alana ihtiyaç duyulur?

PV sistemlerin kurulacağı alan eğer düz teras bir yapıysa 15m2/kWp, eğimli çatıysa 8m2/kWp alan ihtiyacı bulunmaktadır.

PV sistemler çatı üzerine ne kadar yük bindirir?

Tüm ekipmanları ile birlikte çatı üzerine maksimum 20kg/m2 yük binmektedir.

Ürettiğim elektriği ne kadara satarım?

Üretilen elektrik öncelikle tüketime verilmektedir. Tüketim fazlası olursa çift yönlü sayaç vasıtasıyla şebekeye aktarılır. Ay sonu geldiğinde de şebekeden alınan ve şebekeye verilen mahsuplaştırılır. Eğer tüketim tarafı fazla ise; dağıtım şirketi tarafından fazla miktar kadar fatura kesilir. Aksi durumda fazla üretim miktarı, Dağıtım şirketine 10 kW’a kadar olan sistemler için 0,11$/kWh bedelle fatura edilir.

Yasal prosedür adımları nelerdir?

Yasal Prosedür 3 adımda gerçekleşmektedir
Ön başvuru : 5-6 evrak ile Dağıtım şirketine yapılır
Proje Onayı : Önbaşvuru onayı sonrası hazırlanması gereken kuruluma ait elektrik ve statik projeleri ile idari kurumlardan alınması gereken onay yazıları ile bölge Dağıtım şirketine başvuru yapılır
Tesisin kurum kabulü : kurulum tamamlandıktan sonra Dağıtım şirketi davet edilerek sistemin kabul işlemleri yapılır.

Bu prosedürleri Baymak tüketici adına gerçekleştirebilir mi?

Baymak’ a verilecek vekalet ile bedeli karşılığında bu işlemler Tüketici adına takip edilebilmektedir.

PV sistem kurmak için bir koşul var mı?

Sistemin kurulacağı alanın kullanım hakkına(sahiplik ya da kira) sahip olmak, Elektrik abonesi olmak ve kurmayı talep edilen PV sistemin abonelik sözleşme gücünün 30 katının altında olması gerekmektedir.

Ürettiğim elektrik ihtiyacımın tamamını karşılamazsa ne olur?

Üretilen elektrik tüketiminizin tamamını karşılamazsa eksik kalan kısım herhangi bir müdahale gerektirmeden şebekeden alınmaya devam eder.

Neden Baymak sistemlerini tercih etmeliyim?

Sistemin sorunsuz çalışabilmesi için gerekli tüm aşamalar uzman ekip tarafından yürütülmektedir.
Kurulum için Devlet tarafından zorunlu kılınan tüm yasal işlemler tarafımızdan yürütülür. Türkiye çapında geniş bayi ağı ile ürünlere ülkenin her noktasından ulaşabilir, uzman ekipler tarafından Baymak güvencesiyle tesis edilir. Yetkili teknik servisleri sayesinde kurulum sonrası karşılaşabileceğiniz sorunlarda hızlı çözüme kavuşabilirsiniz.